Heta yrken

« Förra   2  3   Nästa   


Yrken med högst och lägst status
Ylva Ulfsdotter Eriksson har i sin doktorsavhandling undersökt vilken status olika yrken har bland svenskar.

Resultatet visar att yrken med stark manlig dominans ligger i topp. Advokat, läkare och professor är några av yrkena med högst status. Yrken med små kvalifikationskrav, som snabbköpskassörska och hamnarbetare, utgör bottenskiktet. Se hela listan här!

Läs mer


Bristyrken i Sverige - här behövs det fler!
Förskollärare, yrkeslärare, läkare och tandläkare är yrken där det kommer råda brist i framtiden. Här finns en lista med olika yrken och hur tillgången på arbetskraft ser ut framöver.

Läs mer


Lista på nationella bristyrken
Här är AMS lista på nationella bristyrken.

Läs mer


Söka jobb i Sverige - Stepstone
Söker du nytt jobb? StepStone har just nu över 2000 lediga tjänster inom alla områden! Här kan du prenumerera på lediga jobb som matchar din sökprofil. Du kan också lägga in ditt CV och låta arbetsgivare hitta dig. Länk till: www.stepstone.se

Läs mer


Du får pengar. Också!
Komet hjälper dig som högskolestudent att få attraktiv erfarenhet från arbetslivet, oavsett om du är i början, i mitten eller i slutet av dina studier. Genom att jobba för Komet får du inte bara möjlighet att tjäna extra pengar medan du studerar, du träffar också nya människor, skapar ditt eget personliga nätverk och knyter bra kontakter inför framtiden. Om du redan har hämtat ut din examen har Komet möjlighet att hjälpa dig till ditt första jobb. Komet ingår i Universumgruppen, som arbetar med att främja bättre kommunikation och förståelse mellan arbetsgivare och studenter. Komet finns just nu i Stockholmsområdet, men kommer inom kort även att etableras på andra orter i Sverige.

Läs mer


Gå industriprogrammet på gymnasiet i Vänersborg
På Birger Sjöberggymnasiet kan du studera industriprogrammet med lokala inriktningar Skrädderi och mode, CNC-teknik, Svetscertifiering, Massa-och pappersteknik, Materialteknik och Processoperatör.

Läs mer


Legitimerad badmästare - 60 KY- poäng
Hälsa och friskvård är högaktuellt i vårt samhälle idag och det finns en mycket stor efterfrågan på utbildade badmästare runt om i landet. Sveriges enda utbildning till Leg. badmästare finns i Kristianstad! Passa på... Bli Badmästare! Sök nu!

Läs mer


Förberedande yrkesutbildning i skådespeleri!
STOCKHOLMS TEATERINSTITUT
nu i Gamla Stan i Sockholm!
För dig som vill:

-arbeta som professionella skådespelare med teater, film och TV.
-undersöka, utveckla och utforska sitt skådespeleri.
-lära sig tekniken, principerna, energin och anden som genomsyrar den kreativa processen oavsett konstform.
-lära sig av denna kunskap för att driva egna teater och filmprojekt.
-skapa egna förutsättningar för att verka inom denna bransch, oavsett hur "tuffa" omständigheterna är.

Sök senast 15 maj!
Telefon: 08-102019 (Mäster Olofsgården)

Läs mer


Vill du arbeta med människor?
Som boendepedagog arbetar du med att stödja människor med funktionshinder i deras boende och vardag. KY- utbildningen i boendepedagogik (80 KY-poäng) startar i augusti 2006 och bedrivs på heltid under två år. Under hela utbildningsperioden varvas teori och praktik. Det är stor efterfrågan på boendestödjare med pedagogiska kunskaper. Efter genomförd utbildning kan du söka arbeten inom kommunal som privat verksamhet.

Vill du vara en viktig del i en annan människas vardag?

Läs mer    Beställ info


Informationslogistik 140p
Högskoleutbildning för dig som vill påverka. En informationslogistiker utvecklar och effektiviserar informationshanteringen för bättre resultat och ekonomi. Utbildningen kombinerar informatik & IT med logistik, ekonomi & management och läses på Centrum för Informationslogistik (CIL) i Ljungby. En utbildning i nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor.

Läs mer


Vill du utvecklas som människa och ledare?
Sök till Fritidsledarlinjen på Eslövs folkhögskola. Utbildningen är en tvåårig yrkesutbildning med en blandning av teori och praktik. Skolan är riksrekryterande och kan erbjuda internatboende. Sök innan 15 april!

Läs mer


Producent/Projektledare film & scenkonst
Film- och scenkonsten behöver idag fler utbildade projektledare/producenter. Denna kvalicerade yrkesutbildning skall efter tre terminer förse branschen med 25 utbildade projektledare som kan initiera, driva och leda film- eller scenkonstprojekt med nationell/internationell finansiering och distribution.
Forum Ystad i samarbete med Dramatiska Institutet genomför en KY-utbildning med start ht 2006. Sista ansökningsdag är 15 april!

Läs mer


Utbilda dig till designmodellör!
Designmodellör - ett spännande yrke som du inte visste fanns!
Modellören fungerar som en länk mellan design och produktion. Du arbetar bland annat med modeller, prototyper, funktion, problemlösning, 3D-data och
produktutveckling.
Formakademin i Lidköping

Läs mer


Bartenderutbildning på Mallorca
Förverkliga din dröm om att bli stjärnan bakom bardisken! bartender.se erbjuder en 2 veckors bartenderkurs i Magaluf på Mallorca. Här bor och pluggar du mitt i händelsernas centrum. Som bartender har du hela världen som ditt arbetsfält, överallt finns det behov av duktiga bartenders. Goda möjligheter till anställning på någon av öns barer efter utbildningen. Skolan ordnar resa & boende.

Läs mer    Beställ info


Rekrytering till platsen som Nya Fröken Sverige
Som du förstår är det här ett ovanligt spännande och utmanande uppdrag. Utifrån dina personliga egenskaper och förutsättningar ska du representera och marknadsföra Sverige.

Nya Fröken Sverige som befattning och person ska lyfta fram Sverige som det goda exemplet i världen. Med kompetens, medmänsklighet och personlig utstrålning ska du belysa unga kvinnors möjligheter till framgång. Personen vi söker ska under ett år anställas av Nya Fröken Sverige AB. En förutsättning för att klara uppdraget är att du har intresse av samhällsfrågor, har goda språkkunskaper och ett öppet sinne. Uppgiften kräver drivkraft, hårt arbete och många resdagar, varpå du måste vara flexibel. Vi erbjuder en spännande utmaning och många lärorika upplevelser. Det kommer att bli ett minne för livet. Uppdraget kommer att ge dig enorma möjligheter och bra erfarenheter inför din fortsatta karriär. Du kommer att få träffa många intressanta personer, delta i flera arrangemang och få inblick i olika verksamheter.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer


Kvalité och personlig omtanke på Väddö Folkhögskola i Roslagen
I Roslagens vackra natur finner du Väddö Folkhögskola. Hos oss har du möjlighet att bo på internat. På skolan har vi bl.a. bibliotek, bastu, gym, Internet. Vi har samarbete med Uppsala Universitet.

Utbildningar som skolan erbjuder är:
-Hälsopedagogik 2 år, 40 universitetspoäng
-Livsstilskurs 1 år – för dig med övervikt
-Textil, konsthantverk & design 2 år
-Båtbyggarkurs 1 år med möjlighet till fördjupning 1 år
-Östersjökurs 1 termin, 10 universitetspoäng
-Allmän kurs 1-3 år

Läs mer


Vill du satsa på en ny karriär inom läkemedel eller livsmedel?
Sök då till KY-utbildningen i Läke- och livsmedelsteknik!Kursstart 2 oktober, sista ansökningsdag 8 maj 2006!
Utbildningen är framtagen tillsammans med företag i regionen och dessa ingår även i den ledningsgrupp som säkerställer kvalitén på utbildningen och att innehållet motsvarar företagens kompetensbehov.
Kombinationen av läkemedels- och livsmedelsteknik i samma utbildning är både tvärvetenskaplig och unik.
Du är ute på praktik (lärande i arbete) tre perioder under utbildningen och kan känna dig för om du vill satsa på livsmedel eller läkemedel. Detta är en styrka i utbildningen.
Folkuniversitetet i Lund

Läs mer


Yrkesroller vid AstraZeneca
Det tar ca 10-15 år att forska fram ett läkemedel och många personer med olika kompetenser har en viktig roll i utvecklingen. Följande Flash-presentation är ett resultat av ett ex-jobb som gjordes våren 2003 av tre studenter på Mälardalens Högskola. Målet var att på ett överskådligt sätt förklara hur ett läkemedel tas fram samt att visa var ett urval av olika yrkesroller kommer in.

Läs mer


KY - Väktare och Skyddsvakt
Bevakning 60p -utbildar till väktare och skyddsvakt för att kunna arbeta förebyggande mot brand, brott och skador. Problemlösande metoder med förståelse för människors beteende och behov.
Bakgrunden är det moderna samhällets mer komplicerade natur, polisens minskade resurser och att bevakningsföretag anlitas till allt fler arbetsuppgifter.Etik, moral och kommunikation löper som en röd tråd genom hela utbildningen.
Techfuturum i Landskrona. Öppet hus den 6:e april!

Läs mer


Kvalificerade utbildningshandledare sökes
KY-myndigheten söker folk. Verksamheten är framgångsrik och växer, därför behövs fler medarbetare. Nu sökes tre kvalificerade utbildningshandläggare.

Läs mer


« Förra   2  3   Nästa »