Läger & kulturutbyten


Europatävling om barns rättigheter!
Förlängd tävlingstid till den 20 april. EU-kommissionen ordnar en tävling i hela Europa för att väcka uppmärksamhet om barnets rättigheter. Är du mellan 10-18 år. Är du lärare eller ledare för ungdomar? Tycker du att frågan om barnens rättigheter är viktiga? Missa inte möjligheten att lära
dig mer och vinna en resa till Bryssel!

Läs mer


Nordkontakt - ett nytt skolutbytesprojekt
Föreningen Norden och TeliaSonera har startat ett nytt skolutbytesprojekt Nordkontakt. Målgrupp för Nordkontakt är grundskoleleverna i åldern 11-16, gymnasister, folkhögskoleelever och lärarstuderande. Även särskolorna är med i Nordkontakt. För att kunna söka stipendiet måste skolan ha en partnerskola i Norden eller Baltikum. Beslutet om stipendiebeviljning gjordes på grund av skolans ansökan som innehåller bland annat en gemensam projektplan. Under 2004-2005 kommer ca 60 skolklasser att få åka iväg.

Läs mer


Handbok i skolutbyten
Äntligen en praktisk handbok i skolutbyten för dig som jobbar med internationalisering i skola och kommun!

Hur lägger jag upp ett bra program under utlandsfasen?
Hur får jag med mig eleverna på ett bra sätt redan från början?
Vad packar jag i resväskan?
Hur hittar jag en utländsk samarbetspartner?

Dessa och många andra frågor får du svar på i "Handbok i skolutbyten".

Läs mer


Internationellt utbyte - 3 mån någonstans i världen!
Är du mellan 18-30 år och har varit/är aktiv i Svenska Kyrkan har du möjlighet att genom Svenska Kyrkans ungdomsutbyte åka ut i världen. Under tre mån befinner du dig utomlands, för endast 6 000 kr, då ingår allt omkostnader, resa, vaccination, försökring, boende, mat m.m. Ansökan inne senast 15 mars 2007!

Läs mer


Skandinaviska Institutet - Volontärprojekt i Guatemala & Ecuador
Skandinaviska Institutet handhar volontär- och internships-placeringar i Guatemala, Ecuador och på Galapagosöarna. SSI söker volontärer inom
bl.a. vård, utbildning och miljö. Kunskap i spanska är en fördel men inte ett krav. Intensivundervisning i spanska sker vid behov på plats. Orienteringsmöte före avresa.

Läs mer


EU-finansierade utbytesprogram
Med hjälp av PLOTEUS databas kan du som vill studera i Europa hitta en mängd intressanta stipendier och utbytesprogram.

Läs mer


YFU i Sverige: YFU Youth For Understanding
YFU möjliggör för ungdomar från hela världen att delta i internationellt ungdomsutbyte genom att studera ett läsår i ett annat land.

Läs mer


Sommarläger på Sicilien 2006
Kalat anordnar 2-veckors sommarläger på Sicilien för ungdomar. Du jobbar på arkeologiska utgrävningsplatser på en av Europas historiskt mest intressanta öar. På fritiden umgås du med ungdomar från andra länder, deltar i någon av de anordnade aktiviteterna, och lär dig mer om Siciliens kulturliv. Registreringsavgiften är 300 Euro och då ingår boende & mat samt vissa aktiviteter.

Läs mer


Rotarys Ungdomsutbyten
*Ettårsutbytet: Ett utbytesår är mycket spännande och lärorikt. Du utvecklar inte bara dina språkkunskaper utan även dig själv. Du får ett stort försprång jämfört med dina jämnåriga när du har ett extra språk att ta till. Det kommer du ha nytta av många gånger i ditt liv.
*Sommarutbytet: Vill du lära känna en annan kultur, ett språk och en familj under några veckor på sommarlovet? Vill du även visa upp ditt land och din hemort för din utbyteskamrat under sommar- eller jullov? Då kan sommarutbytet vara något för dig.Ansök senast den 1:e jan 2006

Läs mer


Up With People 2006
En internaionell organisation som reser runt i världen under ett år. För att bli vald krävs bla att man skall vara mellan 18 och 29 år. Omfattande information om ansökningsförfarande mm.

Läs mer


Lions Youth Exchange Program
Lions i många länder arrangerar läger för att ge ungdomar från olika länder tillfälle att träffas under vänskapliga former. Utbytet, som erbjuder strukturerade kulturella program, varar från två till sex veckor och inkluderar ofta vistelse i en värdfamilj omedelbart före eller efter lägret.

Läs mer


AFS Interkulturell Utbildning - Mer än språk och resa
AFS erbjuder ett flertal intressanta program:
-Skolprogram
-Volontärprogram
-Sommarprogram

Läs mer


International Agricultural Exchange
En resurs för lantbruksstuderande som vill delta i internationellt utbyte.

Läs mer